Fenséges filléres finomság: készíts tejkaramellát!

Nem tudom, nálatok mi a sorrend, ha édességről van szó, de nálunk a csoki után rögtön a második helyen áll a tejkaramella. Nincs az a mennyiség, ami két óránál tovább tartana. Néhány hete keresgélem a tuti tejkaramella receptet, és úgy tűnik, végre meglett. Próbáljátok ki ti is!

tejkaramella.jpg

Egy nagyobb lábasba tegyél 30 deka cukrozott sűrített tejet, 15 deka cukrot, 3 evőkanál mézet, 10 deka vajat, egy mokkáskanál szódabikarbónát és kis lángon, kevergesd folyamatosan, amíg el nem olvad a cukor teljesen. Majd egészen addig főzd a masszát, amíg sűrű, karamell színű lesz. Ezt követően néhány percig hagyd hűlni, és keverj el benne 15 deka apróra vágott fehér csokit. Addig kavargasd, amíg elolvad benne a csoki.

Egy sütőpapírral bélelt tálcára, tepsibe, vagy sütőkeretbe öntsd, szinte mindegy, mibe rakod, a lényeg, hogy nagyjából 1 centi vastag legyen benne a karamella. Tedd be a hűtőbe néhány órára, majd szeleteld kockákra. Egy adagból 50 kocka tejkaramella lesz.