Ezért a filléres jegeskávéért te is meg fogsz őrülni

A jó idő beköszöntével nemcsak fagyit, hanem jegeskávét is egyre többen vesznek. Sokaknak azonban eszükbe sem jut, mennyivel olcsóbban kijönnének, ha otthon, maguknak készítenék el a jegeskávét. Most mutatok egy szuperolcsó receptet, ami amellett, hogy finom, egészséges is, hiszen semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaz.

Ráadásul az elkészítése sem egy nagy ördöngösség:

körülbelül fél kiló őrölt kávét négy liter szűrt vízben el kell keverni, egy jól szellőző anyaggal le kell takarni, és szobahőmérsékleten állni hagyni 12-24 órán keresztül. Ezt követően le kell szűrni, majd további 4-5 napon keresztül hűtőben tárolni. Mivel ez egy koncentrátum, fogyasztáskor némi szűrt vizet kell önteni hozzá. Ízlés szerint bárhogy lehet ízesíteni, tejszínnel, vaníliafagylalttal, vagy egy kis fahéjjal is tökéletes.

KATTINTS! 5 formabontó praktika, ami megkönnyíti az életed