Tavaszi nagytakarítás: így szerezz be új bútort fillérekért

Itt a tavasz és ezzel együtt megkezdődnek a lomtalanítások is. Ez sokaknak csak bosszúsággal jár, azonban a kupacok tetején igazi kincseket is találhatunk. A probléma azonban az, hogy ezeknek a kupacoknak bizony vannak "tulajdonosai" és "őrei", így könnyen megeshet, hogy nem tudunk akármit elvinni. kupac.jpg
Ha tehát megtetszik valami, akkor érdemes lehet megkeresni a "kupac urát" és egyezkedni vele arról, hogy mekkora összegért vihetjük el a kiszemelt darabokat. Általában pár száz forintért szinte bármit elvihetünk, ami még mindig sokkal olcsóbb, mintha a boltban kellene megvennünk. Persze előfordulhat, hogy (ahogy anyám mondani szokta) a "kincseket" nem tudjuk azonnal elszállítani, ilyenkor némi plusz pénzért akár vigyáznak azokra a darabokra, amiket hazavinnénk.

Persze arra érdemes figyelni, hogy a hulladékokat pár nap után elszállítják, így nem szabad túl sokáig húzni az elszállítást. Azt pedig talán mondani sem kell: soha ne fizessünk előre.

Érdemes leszögezni, hogy az utcán elhelyezett lomok elvileg az FKF tulajdonában állnak, de a gyakorlatban az önkényes "lomfoglalók" uralkodnak a szeméthegyeken.