Nem is gondolnád, mi mindenre jó a kókuszolaj

Kókuszolajhoz vagy más néven kókuszzsírhoz ma már szerencsére több áruházban is könnyen hozzájuthatunk. Tudom, nem ez a legolcsóbb áru a polcokon, de ha szerencsések vagytok (akár én), akkor akciósan is beszerezhettek egy adagot, amit viszont nemcsak a főzéshez, hanem egy csomó minden másra is használhattok:

kokusz.jpg

Hajpakolás

Hajmosás után tegyünk egy nagyobb adag kenhető állagú kókuszolajat a nedves hajunkra, majd csavarjuk a hajunkat kontyba és várjunk 5 percet, ezután mossuk le. Meglepődtök majd, milyen szép puha és fényes lesz ettől a hajatok.

Szájbalzsam

A kiszáradt ajkaknak esélyük sincsen a kókuszolajjal szemben. A legjobb, ha egy kis tégelybe mindig nálunk van a kókuszzsír, hogy egy nap többször is be tudjuk kenni vele a kiszáradt ajkainkat.

Körömbőr puhító

A kókuszzsír nem csak az ajkunkat teszi puhává, de a körmünkre is bátran kenhetünk belőle. A krém erősíteni fogja a körmünket és felpuhítja a körülötte lévő bőrt.

Szem alatti krém

A szemünk alatti bőr nagyon érzékeny és gyakran beduzzad vagy „karikás” lesz. Ezek eltüntetéséhez sem kellenek méregdrága krémek, helyettük kenj egy kis kókuszzsírt a szemed alá.