5 tipp a tavaszi nagytakarításhoz: erre még biztos nem gondoltál

Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak, ezért a vegyszermentes és persze olcsó tisztítószerek után most újabb 5 tuti tippet mutatok nektek, amit bevethettek a takarítás alatt.

spurman_takarit.jpg

Illatos otthon

Tegyél néhány kanál vaníliakivonatot egy bögrébe, (olyanba, ami bírja a sütőt!) és ezt süsd egy órán keresztül. Lehet, hogy a sütés nem olcsó mulatság, de ezzel a trükkel az egész otthonodnak csodálatos illatot kölcsönözhetsz.

Egy szivacs is elég

Ha csak egy szivacsod van az egész tavaszi nagytakarításhoz, akkor se bánkódj. Dobd be a szivacsot két percre a mikróba, majd mehet is tovább a takarítás. Persze arról előtte azért győződj meg, hogy nincsen semmiféle fém a szivacson.

Nincs több morzsa

Eddig szinte lehetetlennek tűnt kiszedni a pirítóba ragadt morzsákat? Pedig ezeknek az eltüntetéséhez csak egy cukrász ecsetre van szűkséged. Persze jobb, ha ehhez olyat használsz, ami nem szilikonból készült.

Erre is jó a fültisztító pálcika

A billentyűzet takarításában a legjobb segítség a fültisztító pálcika lehet. Felejtsd el a kendőt, inkább használj nedves fültisztító pálcikát és azzal takarítsd a billentyűzetet.

Tiszta játékok

Tedd a koszos játékokat a mosogatógépbe egy rövid mosásra, ezzel rengeteg időt és energiát megspórolhatsz magadnak.