Így készül a Spurmanék házi tormája: olcsóbb, mint gondolnád

A húsvéti kalács, sonka és tojás elengedhetetlen kelléke a torma is, de persze nem mindegy, hogy milyen minőségű kísérőt szerzünk be a finomságok mellé. Mi otthon mindig magunknak reszeljük a tormát, mert így pont olyan erős lehet, amennyire mi szeretjük.torma.jpg

Így készül a Spurcsalád tormája:

  • A tormát eleve a kertben neveljük, mivel olyan növényről van szó, ami elég igénytelen, így elég, ha locsoljuk.
  • A földből kivett tormát megtisztítjuk. A piacon egyébként már pucolt növényt kaphatunk.
  • Az előkészített gyökeret lereszeljük.
  • Ízlés szerint ecetet teszünk rá, mi 20 dekánként egy evőkanállal szoktunk rá tenni.
  • Mielőtt az ünnepi asztalra tesszük lecsepegtetjük a tormát, egy kis tálkában tálaljuk.