Nem tudsz aludni? Ezek a trükkök biztosan segítenek

Tavasszal sokakon úrrá lesz a tavaszi fáradtság, ami csak fokozódik, ha nem tudunk normálisan aludni. Most mutatok néhány trükköt, ami segíthet, hogy pillanatok alatt álomba szenderüljünk.

 1. Házi gyógymódok

Nagyanyáink tippjei még mindig hasznosak lehetnek, ha problémánk van az elalvással. Ha a sima mézes-fahéjas langyos tej nem segített, talán ez majd fog:

honey_4.jpg

Keverjünk össze 5 teáskanál mézet 1 teáskanál tengeri sóval, majd alvás előtt kanalanként tegyük a nyelvünk alá, és hagyjuk feloldódni.

2. Rendszeres testmozgás

Akármennyire is elfoglaltak vagyunk nap közben, érdemes minden nap legalább 15 percet mozgásra szánni. Lehet ez akár egy rövid séta, vagy néhány felülés, a lényeg, hogy rendszeres legyen. Ami fontos, hogy ne közvetlenül elalvás előtt fogjunk neki a sportolásnak.

3.Ne vigyük túlzásba a koffeint

 Elalvás előtt pár órával már ne igyunk élénkítő hatású italokat. A kávé, a kóla, vagy a zöld tea fogyasztását időzítsük inkább a délelőtti órákra.

4. Ideális környezet

Legyen kényelmes az ágyunk, és lehetőleg ne zavarjon bennünket pihenés közben sem a tévé, sem a számítógép vagy a lámpa fénye, sem pedig a különféle zajok. Emellett fontos a megfelelő hőmérséklet is, a 19-20 fokos levegő jobb alvást biztosít.

5. Az alváshormon is fontos

Elalvás közben csökken a testhőmérséklet: így jelez a testünk, hogy a pihentető alváshoz több melatonin alváshormont kell termelnie a szervezetnek. Ezt a folyamatot meggyorsíthatjuk, ha kidugjuk a lábfejünket és lábszárunkat a takaró alól, ugyanis a végtagokon keresztül távozik  a legtöbb testhő az emberi szervezetből.