Hajpakolások házilag: minden problémára

A hideg időjárás szinte mindenkinek megviseli a haját, de egyébként is érdemes odafigyelni a hajtincsek ápolására. Persze ehhez sem kell azonnal a boltba rohanni, a konyhában megtalálható alapanyagokból is könnyen összedobhatunk egy pakolást. Mutatom melyik hajtípusra mi a legjobb.

spurman_hajmos.jpg

Normál hajra

2 érett banánra, 1 pohár tejre és 2 kanál mézre lesz szükséges lesz ehhez a pakoláshoz. Első lépésként hámozzuk meg a banánokat majd egy villával nyomkodjuk szét őket. Közben melegítsük fel a tejet és keverjük el benne a mézet, később pedig a banánt is, és az egészet hagyjuk kihűlni. Ha kész a pakolás vigyük fel a hajunkra egy fésű segítségével és tekerjük be a fejünket folpackkal. Várjunk 15 percet, majd öblítsük ki a hajunkból a pakolást és mossuk meg és szárítsuk meg a szokásos módon.

Töredezett gyenge hajra

Két deci sör és egy tojássárgája segíthet a gyenge hajadon. Keverd ezeket össze, majd masszírozd a hajadba és hagyd hatni a pakolást 5 percig, ezután alaposan öblítsd le.

Zsíros hajra

Az ecet az egyik legjobb fegyver a zsíros haj ellen. Hajmosás után öblítsük le a hajunkat az alábbi keverékkel: egy liter langyos víz és fél dl ecet. Persze ezután sem szabad elfelejteni az alapos öblítést.

Korpás hajra

A legjobb megoldás a korpás haj ellen, ha hajunkat langyosra hűtött kamilla főzettel öblítjük le. Hiszen ez a csodanövény enyhén fertőtleníti a korpás fejbőrt. Sőt, még ápolja és fényessé is teszi a hajunkat.