Ezekkel a filléres tippekkel elfelejtheted a horkolást

A világon több millió embert érint a horkolás, ami sokak éjszakáit megkeseríti. Most mutatok néhány filléres trükköt, amivel megállítható az éjszakai horkolás, ráadásul van olyan is, amiért még csak fizetni sem kell.

Fokhagyma

Bár nem a legillatosabb megoldás, garantáltan kitisztítja a légutakat, ha lefekvés előtt megeszünk néhány gerezddel. Ráadásul gyulladáscsökkentő, és immunerősítő, így a téli influenzát is megúszhatjuk.

garlic_2.jpg

Inhalálás

A horkolást okozhatja az eldugult orr is, így ha nem kapunk levegőt, akkor egy lábasban forraljunk fel 1-2 liter vizet, és csepegtessünk bele teafa- vagy eukaliptusz illóolajat. Ezt követően tegyünk a fejünkre egy törülközőt, és néhány percig lélegezzük be orron keresztül a levegőt.

Csalán

Néhány esetben allergia miatt is kialakulhat a horkolás, így ha ez áll a háttérben, jó ötlet lehet csalánteát inni. A csalán egyrészt nagyon jó méregtelenítéshez, másrészt vértisztító hatásának köszönhetően enyhítheti az allergiás tüneteket is.

Éneklés

Az éneklés stresszoldó, és ellazítja az izmokat is, így segíthet a horkolás leküzdésében.

Diéta

Túlsúly esetén érdemes lehet megszabadulni a felesleges kilóktól, és mellőzni a nehéz ételek fogyasztását, főképpen este. Emellett az alkoholt, és a dohányzást is kerülni kell.