3+1 filléres megoldás lábdagadásra

Sokaknál előforduló probléma a lábdagadás, az idősebbek és a terhesek mellett bárkinél kialakulhat, aki hosszan tartó álló- vagy ülő munkát végez. Most mutatok pár filléres trükköt, amivel enyhíthetőek a panaszok.

labdagadas.jpg

1. Gyógynövényes lábfürdő

A martilapu levelek erős főzetéből készített borogatás élénkíti a vérellátást, csökkentve ezzel a duzzanatot. Ehhez 5 liter vízben forraljunk fel egy maréknyi összevágott martilapulevelet, hagyjuk rövid ideig állni, majd körülbelül 20 percig áztassuk a lábunkat benne. Akár rozmaringolajat is tehetünk bele.

2. Vízhajtó tea

Mivel a lábdagadás egyik oka, hogy a szövetekben túl sok víz gyülemlik fel, a csalánból, vagy gyermekláncfűből készült tea sokat segíthet. Ehhez készítsünk főzetet a gyógynövényekből, majd fogyasszuk el, akár naponta három csészével is.

3. Zöldség- és gyümölcs

A  zöldség- és gyümölcsfogyasztásnál is figyeljünk arra, hogy vízhajtó hatása is legyen annak, amit megeszünk. Érdemes spárgát, zellert, uborkát, káposztát, ananászt és dinnyét is nagyobb mennyiségben fogyasztani.

+1 Rendszeres séta

A séta ingyen van, nem megerőltető, és ráadásul ha rendszeresen sétálunk, a súlyunk megőrzése mellett a lábdagadás ellen is sokat tehetünk.