Ne dobd ki a PET-palackokat: elképesztően klassz dolgokat készíthetsz belőlük

Gyűjts össze néhány PET-palackot és próbáld ki a klassz lakásdekorációs tippek egyikét. Egy kis kézügyességgel és türelemmel akár függönyt, virágtartót vagy vázát is készíthetsz belőlük.

gettyimages-185413374.jpg

Dekoratív váza

Vágd le a palack felső egyharmadát, majd a megmaradt részt félig vágd be körülbelül egy centiméteres függőleges sávokban. Hajtsd ki vízszintesen a műanyag sávokat, ezután fordítsd lefelé a bevágott részt, és nyomd az asztallaphoz, hogy egyenletesen elosztódjanak. Ezután a képen látható sorrendben kezdd el összefonni a szálakat.

a.JPGForrás: www.boredpanda.com

Madáretető

Ha a gyerekeket szeretnéd lekötni egy kicsit, készítsetek együtt madáretetőt. Lyukaszd ki a PET-palackokat egymással szemben két-két helyen, és szúrj át rajtuk két régi fakanalat. A rés legyen egy kicsit nagyobb, hogy néhány szem mag szóródjon a kanalakra, és a madarak ki tudják csipegetni őket.

Virág függöny

Ha levágod a palackok alsó néhány milliméterét, a virág alakú aljakból klassz függönyt készíthetsz. A vékony műanyagot könnyedén kilyukaszthatod egy tűvel, majd fűzd át rajta a damilt és sorban fűzd fel őket egymás alá és mellé. Nagy üvegfelületen vagy a kertben szuperül mutat majd a virág függöny.

2_1.jpgForrás: www.boredpanda.com

Virágtartó figurák

Ezek a mókás virágtartók remek díszei lehetnek a lakásnak. Csak egy fehér festék sprayre és egy alkoholos filcre lesz szükséged. Először is rajzold fel a palackra a füleket, majd vágd le az üveg alsó egyharmadát úgy, óvatosan körbevágva őket. Ezután fújd le az egészet fehér festék spray-vel, és ha megszáradt, rajzold rá a macska fejét. Bármilyen kisebb növényt beleültethetsz, majd felakaszthatod, vagy kirakhatod az ablakpárkányra.

5_1.jpgForrás: www.boredpanda.com

Egyedi pénztárca

Vágd le két PET palack alsó részét, majd ragaszd bele a cipzár két szélét, és össze is húzhatod az új vagány pénztárcádat. Ha saját készítésű ajándékot szeretnél adni barátaidnak, ez biztos siker lesz.

3_1.jpgForrás: www.boredpanda.com

+1 ötlet

Ez az idős hölgy a nyugdíjas éveire látványosabb hobbit talált magának, mint a kötögetés és a macska etetés. Az orosz panziótulajdonos 30 ezer színes kupakkal dekorálta ki az épületet, és a végeredmény egyszerűen lenyűgöző lett. Ez a projekt is azt bizonyítja, hogy a kreativitásnak nincsenek határai.

1_2.jpgForrás: www.boredpanda.com