Csak a nyaraláson jár az eszed? Így gyűjts rá év elején

Januárban már mind nagyon várjuk a tavaszt, és egyre többször vagyunk hajlamosak gondolatban egy homokos tengerparton sütkérezni. Érdemes már ilyenkor elkezdeni a nyaralás megtervezését, mert nemcsak feldobja a fagyos téli estéket, ha ezzel foglalkozhatsz, de a pénzt is könnyebb rá összegyűjteni, ha időben elkezded. Itt van néhány módszer, amelyekkel már most elkezdhetsz takarékoskodni: három lépés, és megvan a pénz az álomnyaralásra.

shutterstock_293482145.jpg

Nézd ki most az úti célt: Könnyebb úgy pénzt spórolni, ha tudod, hogy pontosan mire gyűjtesz. Minél előbb nézd ki, hogy hova mennél, mennyi időre és ott mivel szeretnéd tölteni az időt. Ha ez megvan, járj utána, hogy mindez mennyibe fog kerülni. Ne feledkezz meg az étkezés költségeivel és a költőpénzzel is kalkulálni. Írj fel egy konkrét összeget, és már meg is van a kitűzött cél. Ezután számold ki, hogy hetente mekkora összeget kell megtakarítanod, hogy nyárra összejöjjön a pénz.

Különítsd el a megspórolt pénzt: Ha egy meghatározott célra gyűjtesz, akkor azt a pénzt a többitől elkülönítve tárold, és ne legyen mindig szem előtt. Gyerekesnek tűnhet, de az elérhető pénzt könnyű elkölteni. Ha igazán biztosa szeretnél menni, nyiss egy megtakarítási számlát, de egy külön boríték is megfelel a célnak.

Derítsd ki, mire költesz túl sokat: A második lépés, hogy kezdj el költségvetést vezetni. Először tervezd meg, milyen bevételeid lesznek egy hónapban, aztán nézd meg a kiadásaidat is. Egyből látni fogod, hogy milyen típusú vásárlásokból érdemes visszavenni. Ez segít, hogy arra költs, amit valóban fontosnak tartasz, és ne szórd el a pénzed csip-csup dolgokra, amelyekhez egyszer csak kedvet kapsz. Nem véletlen, hogy régebben is minden háztartásban ott volt erre a kockás füzet, ma pedig jóval modernebb eszközökkel lehet költségvetést készíteni.

csekkolo_rgb_v1-01-1.jpg

Mostantól a tervezésben segít neked segít neked a Csekkoló, ahol a befizetett számláidat és egyéb kiadásaidat vezetheted és hónap végén meg tudod állapítani, hol is úsztál el. A rendszer segítségével készíthetsz magadnak egy személyes költségvetést, így az álomnyaralás is könnyebben összejöhet.  A szamlacsekkolo.hu -n meg is nézheted, hogyan működik mindez a gyakorlatban.

A bejegyzést a Csekkoló támogatta.