Baileys házilag: itt a recept
Bár a Baileys-t rengetegen szeretik, az ára miatt sokan inkább lemondanak róla. Most mutatok egy tuti receptet, amivel a bolti ár töredékéért is ihatsz házilag készített "ír" krémlikőrt, ami szerintem még finomabb is az eredetinél.
Hozzávalók:
- 300 ml habtejszín
- 250 ml whiskey
- 50 ml lefőzött feketekávé
- 50 ml tej
- 1 tubus sűrített tej
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- fahéj (elhagyható)
Elkészítés:
A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba, és forraljuk össze, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk egy másik lábasban, majd lassanként engedjük fel a még forró tejszínnel. A sűrített tejet, a whiskyt és a kávét is keverjük bele a tejszínes masszába, forraljuk fel ismét, majd hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg egy kis fahéjjal. Ha kihűlt, töltsük egy tiszta üvegbe, és tegyük hűtőbe. Érdemes pár napot várni a fogyasztásával, hogy összeérjenek az ízek.