Baileys házilag: itt a recept

Bár a Baileys-t rengetegen szeretik, az ára miatt sokan inkább lemondanak róla. Most mutatok egy tuti receptet, amivel a bolti ár töredékéért is ihatsz házilag készített "ír" krémlikőrt, ami szerintem még finomabb is az eredetinél.

irkremlikor_1.jpg

 Hozzávalók:

  • 300 ml habtejszín
  • 250 ml whiskey
  • 50 ml lefőzött feketekávé
  • 50 ml tej
  • 1 tubus sűrített tej
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj (elhagyható)

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet öntsük egy lábasba, és forraljuk össze, majd tegyük félre. A cukrot karamellizáljuk egy másik lábasban, majd lassanként engedjük fel a még forró tejszínnel. A sűrített tejet, a whiskyt és a kávét is keverjük bele a tejszínes masszába, forraljuk fel ismét, majd hagyjuk kihűlni, és szórjuk meg egy kis fahéjjal. Ha kihűlt, töltsük egy tiszta üvegbe, és tegyük hűtőbe. Érdemes pár napot várni a fogyasztásával, hogy összeérjenek az ízek.