3 hiperhatékony házi gyógymód felfázás ellen

Ha sikerült felfáznod az ünnepek előtt és nem tudtál eljutni a háziorvoshoz, itt van néhány házi gyógymód, ami biztosan segíteni fog. Ne szenvedj hétfőig a kellemetlen tünetektől, teával, gyógynövényekkel és egy forró fürdővel könnyedén orvosolhatod a problémát, és tovább élvezheted a várva várt pihenést.

kez_1.jpg

Gyógynövények a természetből

Az enyhébb felfázás esetén sokat segíthetnek a gyógynövények, melyeket csökkentik a gyulladást és a fájdalmat, emellett számos helyen könnyedén beszerezheted őket. Ilyenkor sokat segíthet a csalánból, cickafarkból, mezei zsurlóból, medvevesszőből vagy aranyvesszőből készített tea. Ne csak egy-két bögrével igyál belőlük, nagyobb adagban is bátran fogyaszthatod, és gyorsan érezni fogod a hatásukat. A teák mellett fogyassz naponta legalább 2-3 liter vizet, így könnyebben kiürítheted a szervezetedből a baktériumokat.

C-vitamin és tőzegáfonya

A C-vitamin egyébként is nagyon hasznos a téli időszakban, de ha eddig nem szedted rendszeresen, a betegség elleni védekezéshez mindenképp szüksége lesz rá a szervezetednek. Mivel savas kémhatású, meggátolja a baktériumok szaporodását, és segít elpusztítani őket. A pezsgőtabletta helyett válaszd az 1000 milligrammos kapszulás verziót. A tőzegáfonya nyersen és kapszula formájában is nagyon hatásos. Savasítja a vizeletet és a C-vitaminhoz hasonlóan meggátolja a baktériumok szaporodását.

Forró fürdő

Ha teaként már kipróbáltad a gyógynövényeket, a fürdővízben is segíteni fognak. Készíts el belőlük egy literes főzetet, és öntsd bele a kádban lévő vízbe. Áztasd magad legalább negyed óráig, és enyhülni fog a fájdalom. Ha éjszaka nem tudsz aludni a tünetektől, tegyél melegítőpárnát a hasadra.