Szuperolcsó karácsonyi ajándékok befőttesüvegben

Ha idén igazán egyedi karácsonyi ajándékokat szeretnél készíteni, ezekkel a tippekkel garantáltan nem kell túllépned a költségvetést. Szerezz be néhány üres befőttesüveget, és válaszd ki közülük a kedvencedet.

focim.jpg

Anya kedvenc levese

Hozzávalók:

  • 1/3 csésze marha húsleves granulátum
  • 1/4 csésze szárított őrölt hagyma
  • 1/2 csésze szárított zöldborsó
  • 1/2 csésze száraz csavar makaróni
  • 1/4 csésze árpa
  • 1/2 csésze száraz lencse
  • 1/3 csésze rizs
  • 1 csésze nyers színes csavart tészta

Egy tölcsér segítségével öntsd rétegesen a hozzávalókat a fenti sorrendben a befőttesüvegbe. Az üveget díszítsd szalaggal, címkézd fel és mellékeld hozzá a receptet.

Elkészítés: Fél kiló őrölt húshoz add hozzá a befőttesüveg tartalmát, előtte viszont szedd le róla a színes csavart tésztát, ezt csak később főzd meg. A hozzávalókhoz adj 12 csésze vizet, és hagyd főni 45 percig. Ezután add hozzá a színes tésztát, és főzd további 15 percig.

Természetesen a hozzávalókat lecserélheted kedvenc levesed alapanyagaira, vagy akár sütemény alapanyagokra is. A lényeg, hogy csakis olyan hozzávalókkal töltsd meg az üveget, amik sokáig eltarthatóak.

leves.jpg

Téli túlélőkészlet

Jópofa ajándék, ha csak apróságokat szeretnél adni. Csempéssz bele a befőttesüvegbe egy pár vastag, puha kesztyűt és zoknit. Bedobhatsz mellé egy-két filteres teát, instant kakaóport, vagy egy szőlőzsírt vagy bármilyen filléres téli dolgot, ami az eszedbe jut.

Mécses könyvlapokból

Ha van otthon egy felesleges könyved, amit hajlandó vagy feláldozni a célra, tépj ki belőle néhány lapot. Az egyik lapon vágj ki egy mintát - szívet, csillagot, vagy bármit, ami eszedbe jut - majd a lapot vízszintesen ragaszd rá az üveg felületére. Dobj bele egy gyertyát, tedd rá a tetejét, majd díszítsd szalaggal.

Varrókészlet kezdőknek

Gyűjts össze a befőttesüvegbe néhány cérnát, tűt, mérőszalagot vagy kisollót, esetleg szalagot vagy szegélyt, amit rátekerhetsz egy-egy csipeszre. Vágj ki egy kartonlapból egy kicsivel kisebb kört, mint a befőttes üveg teteje. Tegyél rá egy szivacsdarabot, vagy vattapamacsokat, majd ragasztó segítségével fedd be anyaggal. Végül ráragaszthatod a befőttesüveg tetejére, és beleszúrhatsz néhány gombostűt.

varr.jpg

Hóember lakásdekoráció

Szükséged lesz hozzá néhány gombra, és néhány piros vagy zöld textildarabra, amelyeket egy régi sálból, vagy ruhadarabból is kivághatsz. Ragasztópisztoly segítségével tegyél két nagyobb gombot a befőttesüvegre, ez lesz a hóember szeme. A száját kisebb gombokból alakíthatod ki, az orrához pedig vágj ki egy háromszöget a piros textilből. Töltsd meg az üveget vattapamacsokkal, majd fedd le. A befőttesüveg tetejének szélére vágj ki egy sávot a textilből.