3 olcsó édesség a Mikulás-csomagba csokoládé helyett

Ha idén szeretnél egy kicsit egészségesebb Mikulás-csomagot készíteni a gyereknek, de nem feltétlenül akarsz rá kiszórni egy csomó pénzt, adok néhány ajándék tippet, amit olcsón elkészíthetsz otthon.

miki.jpg

Gyümölcsök

A csokoládé csak felpörgeti a gyereket, ráadásul tele van cukorral. Csomagolj neki inkább magas vitamin tartalmú gyümölcsöket, amik különösen jót tesznek a szervezetének a téli szezonban. A narancs és a mandarin biztosan ízleni fog neki. Ha esetleg megmarad belőle egy-két darab, később felszeletelheted és kiszáríthatod a fűtőtesten, így klassz díszek készülhetnek belőle karácsonyra.

Házi sütemény

A száraz sütemények finomak, és sokáig elállnak. Ha van is bennük hozzáadott cukor, mégis jobban jár vele a gyerek, mint a tömény csokoládéval, ami ráadásul egy csomó mesterséges adalékanyagot is tartalmaz. Válassz ki egy könnyű receptet, és ha rászánsz egy kis időt, a kicsik jobban fogják értékelni, mint a boltban vásárolt édességeket. Ha beszerzel hozzá egy-két formát, szuper csillagokat, télapókat és hóembereket készíthetsz.

Mézeskalács

 Ezt a karácsonyi édességet minden gyerek szereti. Ha nincs időd megvárni amíg megpuhul, itt az azonnal puha mézeskalács receptje.

Hozzávalók:

  • 8 bögre finomliszt (pont 1 kg)
  • másfél bögre porcukor (30 dkg)
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 1 bögre méz
  • 3 tojás

Keverd össze a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát, majd add hozzá a megolvasztott margarint. Ezután jöhet a méz és a tojás. Keverd össze az alapanyagokat, amíg a liszt teljesen el nem oszlik. Ha összeállt a tészta, szedd szét három egyenlő részre. Nyújtsd egy centi vastagra a tésztát, és el is kezdheted szaggatni a formák segítségével. Tedd a mézeskalácsokat egy sütőpapírra, majd előmelegített sütőben 180 fokon süsd őket tíz percig. Ne ijedj meg, ha kicsit nyersnek tűnnek, miután kiszedted a sütőből. Néhány óra alatt megszilárdulnak.