5+1 olcsó házi gyógymód: felejtsd el a gyógyszereket

Nem kell egyből az orvoshoz szaladni, ha egy kicsit is rosszabbul érezzük magunkat, ugyanis nagyon sok házi praktika van, ami garantáltan működik, és ráadásul pénztárcakímélő is. Most mutatok egy párat.

chickensoup_1.jpg

1. Gargalizálj tiszta vízzel

Meglepő ugyan, de egy tanulmány szerint a tiszta vízzel való gargalizálás csökkenti a felső légúti megbetegedések előfordulásának kockázatát.

2. Gyömbér a hányinger ellen

A hányinger ellen kiváló a gyömbérgyökér, amiből a kutatók szerint már egy gramm is hatásos lehet. Legyen szó tengeri betegségről, reggeli rosszullétről, vagy emésztési panaszokról, mindegyiket lehet vele kezelni.

3. Megfázásra húslevest

A vasárnapi húsleves nemcsak a szóbeszéd szerint hatékony megfázás ellen, hanem a kutatások szerint is. A benne lévő hatóanyagok ugyanis csillapítják a gyulladást, és a megfázás tüneteit. Még hatásosabb, ha csípős paprikával fűszerezzük a forró levest.

4. Méz a torokfájásra

A méz nemcsak a fáradtság, de a különböző betegségek leküzdésében is hatásos. Szinte az összes ásványi anyagot tartalmazza, amely az emberi szervezet működéséhez szükséges, és rendszeres fogyasztása az immunrendszer működését is segíti. Egy 2012-es tanulmány alapján a kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy azok a gyerekek, akiknek torokgyulladása volt, és 10 gramm mézet ettek minden nap, hamarabb felgyógyultak, kevesebbet köhögtek, és sokkal mélyebben tudtak aludni.

5. Jegeld a fejfájást

A fejfájás és migrénes tünetek ellen hatékony módszer a jegelés. Tegyél egy jéggel teli zacskót a fájó részre, vagy a nyakra, és kis ideig tartsd ott.

5+1. Vodka a lábszag ellen

Ha nincs otthon gyógyszertárban kapható tiszta alkohol, a vodka is kiváló szagtalanító eszköz lehet, ugyanis eltünteti a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat. Egy törölközőt nedvesíts be alkohollal (vagy vodkával), és töröld át vele a lábad.