Így tüntesd el fillérekből a makacs foltokat

Ha a gyerek kellőképpen eleven, már meg sem lepődsz, ha időnként sár és csokifoltokkal színesíti ruháit az oviban. A színes ruhákat csak bedobod a mosógépbe, de a lepedők és a fehér pólók már kihívást jelenthetnek. Nem kell drága foltoldókra szórnod a pénzedet, mutatok egy klassz spórolós házi praktikát. Ezzel a pár száz forintos szerrel kifehérítheted a lepedőket, eltüntetheted a makacs foltokat és a penészt, ráadásul vízzel hígítva szájvízként is használhatod.

gyermek.jpg

Fehérít és semlegesíti a szagokat

A hidrogén-peroxid nem csak a szőkék csodaszere, ha a mosáshoz használod, újra fehérré varázsolja a lepedőket, törölközőket és textilpelenkákat. Ha nedvesen dobtál be valamit a szennyesbe, és megtámadta a penész, egyszerű mosószerrel a szagát csak többszöri mosás során tüntetheted el. Önts egy kis hidrogén-peroxidot a mosógép fehérítő adagoló rekeszébe és a ruhák újra friss illatúak lesznek.

Eltünteti a foltokat

Ha a mosás nem segített és egy nagy folt éktelenkedik a fehér ruhán, öntsd rá közvetlenül a foltra. Valószínűleg elsőre nem fog beválni, így öblítsd ki és ismételd meg többször, amíg el nem tűnik. Vigyázz, hogy csak világos textilekhez használd, mivel megkophatnak a színek.

Tisztít és fertőtlenít

A hidrogén-peroxid a lakásban is segít, nagyon hatékony fertőtlenítőszer. Többféle koncentrátumban is kapható. Szerezd be a három százalékos verzióját, és eltávolíthatod vele a penészt a fürdőből vagy a konyhából. Egy kis szódabikarbónával keverve használhatod súrolószerként a fürdőszobában, vagy fertőtlenítheted vele a munkalapot és a vágódeszkákat.

Fogkrém és fogfehérítő

Bár ez első hallásra bizarrul hangzik, ha elviselhetőnek ítéled az ízét, megfelelő mennyiségű vízzel hígítva szájvízként és fogfehérítőként is használhatod. Keverj hozzá kétszer annyi szódabikarbónát, és máris készen van a fogkrémed. Lenyelni nem igazán ajánlatos, viszont hatásosabb és olcsóbb, mint a hagyományos fogkrém.