A Big Mac titkos receptje: így készítsd el otthon fillérekből
Nincs is annál jobb, mint amikor otthon is el tudjuk készíteni a kedvenc ételeinket. Nemrég sikerült megszereznem a Big Mac titkos receptjét, amit nem is nehéz megcsinálni, és ráadásul sokkal olcsóbban kijön, mintha a Mekiben ennénk.
Szupertitkos hozzávalók:
A szószhoz:
- 2,5 dl majonéz
- 1 dl sweet pickle relish*
- 1 fél fej nagyon apróra vágott hagyma
- 1 ek ecet
- 1 ek mustár
- 1 ek cukor
- 1 kk só
- 1kk fűszerpaprika
- 1 kk fokhagymapor
A szószhoz valókat alaposan összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk, amíg össze nem érnek az ízek.
A húspogácsához:
- 40 dkg darált marhahús
- só
- bors
A marhahúsból körülbelül golflabda méretű fasírtokat formálunk, majd kilapítjuk őket, amihez akár egy konzervdoboz tetejét is használhatjuk.
Miután ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral fedett tálcára tesszük a kilapított szeleteket, fűszerezzük, újabb réteg sütőpapírral fedjük a tetejét, majd egy órára betesszük a fagyasztóba. Ezután a kész húskorongokat lehetőleg vasserpenyőben mindkét oldalán pár percig sütjük. Sütés közben érdemes lenyomni, nehogy felemelkedjen a széle.
Egyéb hozzávalók:
- hamburgerzsemle
- jégsaláta
- ecetes uborka
- szeletelt hagymakarikák
- lapkasajt
A hamburgerzsemlét felszeleteljük, de nem ketté, hanem három részbe.
Sütőben kicsit megpirítjuk a zsemlét, majd jöhet a rétegezés (a zsemle alját és közepét is rétegezni kell, így lesz dupla húsos hamburger). A zsemlére jön a szósz, majd a hagymakarikák, a jégsaláta, az uborka, és a sajt. Erre rakjuk a frissen sütött húspogácsát, majd végül a zsemle tetejét. Érdemes betenni körülbelül 15 másodpercre a mikróba, hogy megpuhuljon a zsemle.
Íme a végeredmény:
*Ez egy amerikai szósz, házilag legegyszerűbben csemege uborkából, sóból, aprított hagymából, ecetből, cukorból lehet összeállítani, fűszerezni pedig mustármaggal, feketeborssal, szegfűszeggel, babérlevéllel és szárított gyömbérrel lehet.
Forrás: thrillist.com