A Big Mac titkos receptje: így készítsd el otthon fillérekből

Nincs is annál jobb, mint amikor otthon is el tudjuk készíteni a kedvenc ételeinket. Nemrég sikerült megszereznem a Big Mac titkos receptjét, amit nem is nehéz megcsinálni, és ráadásul sokkal olcsóbban kijön, mintha a Mekiben ennénk.

hambi_1.jpg

Szupertitkos hozzávalók:

 
A szószhoz:

  • 2,5 dl majonéz
  • 1 dl sweet pickle relish*
  • 1 fél fej nagyon apróra vágott hagyma
  • 1 ek ecet
  • 1 ek mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 kk só
  • 1kk fűszerpaprika
  • 1 kk fokhagymapor

A szószhoz valókat alaposan összekeverjük, majd hűtőben állni hagyjuk, amíg össze nem érnek az ízek.

A húspogácsához:

  • 40 dkg darált marhahús
  • bors

A marhahúsból körülbelül golflabda méretű fasírtokat formálunk, majd kilapítjuk őket, amihez akár egy konzervdoboz tetejét is használhatjuk.

hambi7.JPG

Miután ezzel megvagyunk, egy sütőpapírral fedett tálcára tesszük a kilapított szeleteket, fűszerezzük, újabb réteg sütőpapírral fedjük a tetejét, majd egy órára betesszük a fagyasztóba. Ezután a kész húskorongokat lehetőleg vasserpenyőben mindkét oldalán pár percig sütjük. Sütés közben érdemes lenyomni, nehogy felemelkedjen a széle. 

 Egyéb hozzávalók:

  • hamburgerzsemle
  • jégsaláta
  • ecetes uborka
  • szeletelt hagymakarikák
  • lapkasajt

A hamburgerzsemlét felszeleteljük, de nem ketté, hanem három részbe.

hambi4.JPG

Sütőben kicsit megpirítjuk a zsemlét, majd jöhet a rétegezés (a zsemle alját és közepét is rétegezni kell, így lesz dupla húsos hamburger). A zsemlére jön a szósz, majd a hagymakarikák, a jégsaláta, az uborka, és a sajt. Erre rakjuk a frissen sütött húspogácsát, majd végül a zsemle tetejét. Érdemes betenni körülbelül 15 másodpercre a mikróba, hogy megpuhuljon a zsemle.

hambi5.JPG

Íme a végeredmény:

 

hambi6.JPG

*Ez egy amerikai szósz, házilag legegyszerűbben csemege uborkából, sóból, aprított hagymából, ecetből, cukorból lehet összeállítani, fűszerezni pedig mustármaggal, feketeborssal, szegfűszeggel, babérlevéllel és szárított gyömbérrel lehet.

Forrás: thrillist.com