Nem is gondolnád, mennyi mindenre jó a vazelin

Imádom a filléres csodaszereket, amiket ezerféleképpen lehet hasznosítani otthon. Most megmutatom, mi mindenre jó a gyógyszertárakban is kapható, csupán pár száz forintos vazelin.

gettyimages-126907893.jpg

  1. A rágógumi folt ellen nemcsak a mélyhűtés bevált módszer, hanem a vazelin is. A folt helyére kell tenni, és addig dörzsölni, amíg a rágógumi maradvány el nem kezd szétesni. Rúzsfolt ellen is hatékony, a mosás előtt vazelint kell kenni a foltra, és utána a szokásos módon ki kell mosni a ruhát.

  2. Cipőfényezőnek sem utolsó, a lábbeli fénye ugyanis tovább megmarad, ha vazelinnel kenjük be. Ráadásul a kopott bőrkabátot is bekenhetjük vele, így nem kell drága bőrnedvesítő szerekre költeni.

  3. A vazelin a hangyákat is elűzi, így ha valahol megjelentek a lakásban, érdemes kipróbálni.

  4. A nehezen lecsavarható üvegfedelek peremét is jó ötlet vazelinnel bedörzsölni, ugyanis így legközelebb sokkal könnyebb lesz kinyitni, és nem fog az üvegre tapadni a fedél. 

  5. Ha a fémes felületekre vazelint kenünk, akkor nem fognak berozsdásodni, ami különösen ajánlott lehet a garázsban tárolt kinti szerszámoknál.

  6. Ezen felül szépségápolásra is szokták használni, többek között jó a szempillák kondicionálására, illetve a száraz bőr, és a kicserepesedett ajkak ápolására is.