Ezekkel a szuperolcsó módszerekkel búcsút inthetsz a hajhullásnak

A hajhullás sokakat érintő probléma, ami bizonyos időszakokban, főként ősszel és tavasszal még inkább jellemző. Akár időszakos, akár hosszabb ideje tartó hajhullásról van szó, vannak nagyon olcsó praktikák is a kezelésére.

longhair_2.jpg

Csalán

A csalán hatóanyagai serkentik a fejbőr vérellátását, így erősítik a hajhagymákat. Hajöblítőként használva egészséges, szép fényt kölcsönöz a hajnak. 5 liter vízhez körülbelül 4-5 marék csalánt kell tenni, lassú tűzön forrásig melegíteni, majd pár percig állni hagyni, és ezzel a főzettel kell hajmosás után a hajat leöblíteni.

Diólevél

A diólevél főzete korpásodás és hajhullás ellen is nagyszerű, de fontos, hogy ne használjuk egyszerre más házi szerekkel a hajunkra. Három gramm diólevelet két deciliter vízzel kell leforrázni, tíz percig állni hagyni, végül pedig leszűrni. Hajmosás után ezzel a főzettel kell átmasszírozni a fejbőrt, majd néhány perc múlva tiszta vízzel leöblíteni.

Almaecet

Az almaecet igazi jolly joker, ugyanis nagyon sokféle gyógyhatással bír. Többek között segít táplálni a hajat, fényesebbé és puhábbá varázsolja, ráadásul korpásodás ellen is jó. Hajmosás után egy dl víz és egy dl almaecet keverékével kell bedörzsölni a fejbőrt, majd tiszta vízzel kiöblíteni.

Tojássárga pakolás

A tojássárgája is hatásos megoldás hajhullás esetére. Egy tojássárgáját kevés langyos vízzel és egy evőkanálnyi olíva olajjal el kell keverni, majd a fejbőrbe masszírozni.

Belülről is táplálni kell a hajat

A hajhullás ellen helyes táplálkozással, vitaminpótlással, és méregtelenítéssel is sokat tehetünk. Napi legalább két liter víz, és megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztással hatékonyan kezelhető a hajhullás.