Így lesz mutatós az otthonod fillérekből

Nem feltétlenül kell vagyonokat költeni, ha azt akarjuk, hogy szuperül nézzen ki a lakás. Rengeteg praktika van arra, hogyan lehet igényesen berendezni egy lakást szuperolcsón, most mutatok egy párat.

diy_home_decor.jpg

Csináld magad polcok

Rengeteg pénzt megspórolhatunk, ha mi magunk készítjük el a polcokat. Ráadásul ehhez nem is kell sok szakértelem, kezdő barkácsok is meg tudják csinálni. Ha a polcos elemeket falapokkal, régi lécekkel és deszkákkal helyettesítjük, nem csak loftosabb hatást érhetünk el, hanem pénzt is spórolunk, és szinte ingyen lesz új polcunk. Ha elég erős, akkor akár egy vastagabb kötél is elég lehet a polc rögzítéséhez.

diy_home_decor5.JPG

Babzsák fotel házilag

Igazából bármiből lehet bútort csinálni, tényleg csak a kreativitás szab határt. Egy üres faládából például tökéletes éjjeliszekrény, vagy tároló lehet, ha pedig van otthon vászonanyagunk, akkor akár babzsákfotelt is készíthetünk,  csak töltőanyagot kell venni hozzá.  A babzsákfotelhez szükség van egy vékony vászonra a belső zsákhoz, egy vastagabb vászonra a külső huzathoz, egy varrógépre, mérőszalagra, és egy szabásmintára, amiből számtalan változatot találhatunk az interneten. Egy kis szorgalommal és kézügyességgel több ezret megspórolhatunk így, ugyanis egy babzsák újonnan  akár 20 ezer forint is lehet.

A gyerekeknek is szórakozás lehet: színes gyertya saját kezűleg

A gyerekeknek kifejezetten jó móka lehet, ha ők készíthetik a lakásdekorációt. A törött zsírkrétából például dekoratív színes gyertyákat lehet készíteni. Nem kell hozzá más, mint viasz, zsírkréta, kanóc, és egy üvegpohár. Ehhez a mikróban melegítünk egy kis mennyiségű viaszt, az üvegpohár aljára öntjük, beletesszük a kanócot, és megvárjuk, míg megkeményedik. Ezután a viaszhoz mindig hozzá kell adni egy-egy színű zsírkrétát, mikróban felmelegíteni, és a már kihűlt viasz tetejére önteni. Íme az eredmény:

diy_home_decor4.JPG