Begyújtó kocka házilag: filléres megoldás cserépkályhához, kandallóhoz

Szeptemberbe lépve a hőmérő higanyszála is már egyértelműen jelzi, beköszöntött az ősz. Ilyenkor az őszi ruhák előkerítése mellett már célszerű előkészülni a közelgő fűtési szezonra is.

Aki gázzal, távfűtéssel, vagy esetleg elektromos megoldással fűt, annak maximum a szerelőt kell várnia a rutinellenőrzésre, viszont akinél cserépkályha vagy kandalló is van otthon, a fáról és a gyújtósról is gondoskodnia kell.

fa_768px.jpg

Csak nagyságrendileg, a tél keménységétől és a fa fűtőértékétől függően 100 négyzetméterenként minimum 100 mázsa fa kell egy télre. Egy mázsa fa ára – attól függően, hogy hasított vagy rönk, illetve kiszállítják vagy nem – pedig 2-3 ezer forint körül mozog. Sokat spórolhatunk azzal, ha magunk vágjuk fel, valahogy így...

Persze, aki élelmes volt, nyáron ingyen is beszerezhette a tüzelőt, de idén is lehet az önkormányzatoktól szociális alapon tűzifát igényelni.

A begyújtóst, avagy a tömbösített begyújtó kockát viszont én nem a boltban veszem méregdrágán, hanem inkább magam készítem el itthon. Az alábbi videóban megnézhetitek, hogyan: