Ingyen utazhatnak az autósok a vonatokon

Már csak pár óra és kezdetét veszi a 2015. évi Európai Mobilitási Hét! A különféle rendezvények mellett az autósok INGYEN utazhatnak több közösségi közlekedési szolgáltatónál is.

Kedvezményeket ad a MÁV az Európai Mobilitási Héten és az Autómentes Napon: a vasúttársaság a kerékpárosokat és a gépkocsijukat otthon hagyókat szeretné "jutalmazni".
vasutvonatkeletipalyaudvar.jpg
Díjmentesen szállíthatják kerékpárjaikat a vonatokon az utasok szeptember 16. és 22. között, az Európai Mobilitási Héten, emellett a MÁV és a MÁV-START a Kerékpáros Klub szeptember 22-i Autómentes Napon tartandó Bringás reggeli akciójához is csatlakozik - ennek keretében édes és sós falatokkal, ásványvízzel várják a bicikliseket a Népligetben.

A forgalmi engedéllyel rendelkezők jövő hét kedden ingyenesen utazhatnak a vasúton, a MÁV-START teljes szolgáltatási területén és a GYSEV magyarországi vonalhálózatán.

Természetes személynek kiállított forgalmi engedéllyel szeptember 22-én a díjmentes belföldi utazás második kocsiosztályon vehető igénybe. Első kocsiosztály igénybevétele esetén a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni, míg feláras vonat esetén a pót-, illetve helyjegy megváltása is kötelező.