3+1 tuti házi arcpakolás fillérekből

A boltban kapható arcpakolások ára igen borsos lehet, de szerencsére van megoldás! Mutatom, melyik bőrtípusra, mi a legjobb házilag is elkészíthető filléres arcpakolás.
arcpakolas.jpg

Zsíros bőrtípusra

A pakoláshoz keverj össze két evőkanál natúr joghurtot és egy evőkanál citromlevet. Ezt kend az arcodra, nyakadra és hagyd a bőrödön száradni 20-30 percig, majd mosd le hideg vízzel. Ez a pakolás világosabbá és feszesebbé teszi a bőröd.

Száraz bőrtípusra

Verjünk fel egy tojássárgáját, adjunk hozzá öt evőkanál tejet és fél teáskanál mézet. Ezt újra verjük fel, amikor a massza közepesen sűrű lesz, vigyük fel az arcunkra. Hagyjuk hatni tizenöt percig, ezután pedig langyos vízzel mossuk le.

Pattanásos bőrtípusra

Zúzzunk péppé egy érett paradicsomot, ehhez adjunk egy kiskanál mézet és egy nagyobb csipetnyi élesztőt. Ezt a masszát kenjük az alaposan megtisztított arcunkra, és tizenöt percig hagyjuk hatni, a végén pedig langyos vízzel mossuk le. Rendszeresen alkalmazva ezzel megelőzhetjük az újabb pattanások kialakulását és csökkenthetjük a bőr zsírosodását is.

+1 Bőrradír

Keverjünk össze egy evőkanál mézet és egy evőkanál olívaolajat. Külön edényben vagy mozsárban törjünk össze némi zabpelyhet, majd adjuk hozzá egy kevés forrásnak indult vízhez, hogy massza állagú legyen. Miután kihűlt, keverjük össze a mézes olajos keverékkel és kenjünk az arcunkra körkörös mozdulatokkal. A szem környékét kerüljük és hetente csak két alkalommal használjuk.