Így ehetsz mennyei lángost fillérekből

Te is mindig megkívánod a strandon a sajtos-tejfölös lángost? Akkor van egy jó hírem! Otthon fillérekből készíthetsz az egész családnak finom lángost, ha pedig hidegen is szereted, akkor akár a strandra is magaddal viheted!
langos.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • víz
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés cukor
  • olaj a sütéshez

Így készítsd

Langyosítsuk meg 1 dl tejet és adjunk hozzá egy kis vizet, majd ebbe morzsoljuk bele az élesztőt és adjunk hozzá egy kevés cukrot is.Ezután fedjük le és várjunk meg, míg felfut.

Majd egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, melynek a közepébe mélyedést formálunk, ebbe tesszük bele a 2 evőkanál olajat és a már felfutatott élesztőt, a maradék tejet és egy kevés langyos vizet. Elkezdjük összekeverni, és a vizet apránként adjuk hozzá, nehogy túl híg tésztát kapjunk. Ha már közepesen lágy a tészta, akkor kelesztőtálba tesszük, és kb. fél órát pihentetjük. Ezután egy tálcát beolajozunk, és olajos kézzel kis halmokat szaggatunk a tésztából, a tálcára tesszük. Konyharuhával letakarjuk, majd így kelesztjük tovább. Ha már szép nagyra megnőttek a tészták, elkezdhetjük a sütést.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felmelegítjük, majd az olajos kézzel jól széthúzott és megformált tésztát belehelyezzük. Mindkét oldalát szép pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és törlőpapírra tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Tálaláskor sózzuk, tejföllel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Aki pedig szeretné még fokhagymával is jól megkenheti! A receptet a mindmegettéről spúrkodtam.

Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!