Itt a tuti kovászos uborka receptje
Magyar specialitásnak számít a kovászos uborka, ami a legnépszerűbb savanyúságok közé tartozik, különösen nyáron. A kovászolást azonban célszerű nyáron csinálni, mivel meleg időjárás szükséges hozzá. Ugyan sokaknak megvan a házi receptje, azonban most megmutatom, hogyan készül ez a csemege Spuréknál.
Ezek kellenek a kovászoláshoz:
- kb. 2-3 kg uborka
- Egy nagy befőttesüveg (nekünk békebeli, 5 literesünk van)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 3 evőkanál só
- 3 liter forró víz
- 4-5 szelet kovásszal készült kenyér
Így készítsd el a kovászos uborkát:
- Tedd a fokhagymát és a kaprot a befőttes üveg aljába!
- Erre tedd rá az uborkát!
- Tömködd az uborkák közé a kenyeret!
- A felforralt vízben keverd el a sót, majd öntsd rá az uborkára!
- Fedd le egy tányérral az üveget, úgy, hogy a felesleges gázok távozni tudjanak, és tedd forró, lehetőleg napos helyre!
Ezután már csak 3-4 napot kell várni, és kész is az ízletes csemege a nyári falatok mellé.