Ez a legolcsóbb és legegyszerűbb meggymagozó
Legyen szó meggy- vagy cseresznyebefőttről, esetleg lekvárról vagy süteményről, egy biztos: ha ezeket szeretnénk elkészíteni, hosszú munka vár ránk, amíg kimagozzuk a gyümölcsöket. Itt van a legegyszerűbb módszer, ráadásul nem is kell hozzá csak egyetlen apróság!
Már többször írtam, hogy mindig érdemes megvásárolni a piacon a szezonális gyümölcsöket, zöldségeket, hiszen ilyenkor azok sokkal olcsóbban kaphatóak. Ezek közé tartozik nyáron a cseresznye és a meggy is, bár a szerencsésebbek a kertben nőtt fákról INGYEN csemegézhetnek. Egy azonban biztos, mindenkinek nagy munka lesz a kimagozás, egy-egy lekvárhoz vagy süteményhez.
Itt a legegyszerűbb megoldás:
Csupán egy gémkapocsra van szükséged. Ennek a két szárát húzd szét, úgy, hogy a vége kis kampóban végződjön. A hajlított kapocs egyik végét dugjuk be a meggy vagy cseresznye felső részén, ezután nyúljunk alá a magnak és húzzuk ki. Ugye milyen szép formája maradt az apró gyümölcsnek? Így akár még tortadísznek is használhatod.
Tetszett a bejegyzés? Kövesd Spurmant a Facebookon is!