Kánikula! 7 hűsítő trükk, ami tényleg ingyen van

A tikkasztó hőség a pénztárcánkat éppúgy megviseli akár szervezetünket; a légkondizásra, vagy a hűsítő programokra ugyanis a gatyánk is rámehet. Va azonban megoldás, összeszedtem nektek 6 ingyenes spurtippet, amivel átvészelhetitek a tikkasztó időjárást.

hurranyaralunksp.jpg

1. Irány a pláza!

Ugyan a vasárnapi boltzár óta kevesebb pláza tart nyitva, mégis a mozik és az éttermek miatt több fedett korzó várja a látogatókat most vasárnap is. A bevásárlóközpontokban ugyan a vásárláson, mozizáson és kajáláson kívül nem sok mindent csinálhatunk - vasárnap még ennyit se -, de legalább állandóan klímáznak, így kellemes a hőmérséklet. Tehát csak sétálgassunk, élvezzük a hőmérsékletet, és nézzük a kirakatokat, de ne csábuljunk el! A Katasztrófavédelem egyébként szintén plázákat, bevásárlóközpontokat, művelődési házakat, könyvtárakat és egyéb intézményeket kínál hőguta ellen.

2. Utazzunk!

A BKV és a Volán buszainak és a MÁV vonatjainak egy része is légkondis, ezért ha sikerül ilyet kifognunk, akkor ezeken is hűsölhetünk, már persze, ha van érvényes bérletünk, különben igen borsos lenne ez a megoldás.

3. Menjünk be dolgozni!

A hétvégi munka nem túl jó, viszont a hűtött irodaházakban valószínűleg hétvégén is kellemes hideget fújnak a szellőzőkből. Ráadásul, ha elég rugalmas a munkahelyünk, akkor akár a hétvégi munkáért cserébe plusz szabadságot kaphatunk, amit sokkal kellemesebb időjárás mellett használhatunk majd ki.

4. Látogassuk meg a rokonokat!

Persze olyan rokonokat kell ilyenkor meglátogatni, akiknek légkondicionált lakásuk és rengeteg jégkockájuk van. Ezzel nem csak a családi kapcsolatokat ápolhatjuk, hanem a hőérzetünknek is jót tehetünk.

5. Irány a szökőkút!

Tavaly például spontán strand lett egy budapesti metrómegállóból, de gyakran láthatjuk a hőségben, hogy vannak, akik a köztéri szökőkutakban, medencékben fürdenek. Kétségtelenül ez is ügyes megoldás, mivel azonban az ÁNTSZ szerint igencsak veszélyes, így én csak igazi vasgyúróknak ajánlom.

6. Menjünk fürdeni a közeli tóba!

Irány a Balaton, a Velencei-tó, a Duna, a Tisza, vagy valemlyik közeli (bánya)tó. Persze csak óvatosan a hideg vízzel, ne kezdjük egyből egy seggessel fejessel, és kizárólag kijelölt és természetesen ingyenes strandokon hűsöljünk a vízben. Itt van például az balatoni szabadstrandok listája

7. Készíts házi légkondit!

Csak néhány dolog kell hozzá:

  • Műanyag tál
  • Ventilátor
  • Egy CD/DVD
  • Jég

A részleteket EBBEN a korábbi bejegyzésben olvashatod.