Köpülj vajat otthon, néhány perc alatt a turmixgépben

Egy jó kenyérhez csak jó vaj kell és én már boldog vagyok!

Ahogy a jó kenyeret is inkább otthon érdemes sütni - hiszen a bolti vagy drága, vagy rossz –, úgy a vaj is házilag a legfinomabb. Sokáig persze nem mertem nekiállni, aztán rájöttem, hogy pofon egyszerű és rendkívül gyors turmixgépben vajat köpülni. Nincs meglepetés, ez is sokkal finomabb és olcsóbb, mint a bolti.

vaj_kenyer_1200x1200px.jpg

Hozzávalók:

  • extra zsíros tejszín (legalább 40-45 százalékos)
  • só (ízlés szerint)
  • turmixgép

Elkészítés:

Öntsd a szobahőmérsékletű extra zsíros tejszínt a turmixgépbe, adj hozzá néhány csipet sót (ízlés szerint), majd turmixold addig, amíg a vaj csomósan ki nem válik az íróból. Ezután öntsd le a masszáról az írót, majd adj némi vizet a vajhoz és picit turmixold tovább, aztán ismét öntsd le a folyadékot. Ezt annyiszor csináld meg, amíg tiszta vizet nem tudsz a rövid turmixolás után a vajról leönteni. Ezután formázhatod a vajat és mehet a hűtőbe.

Itt egy videó arról, hogyan is kell csinálni: