3 pofonegyszerű tojásrecept: lágy, tükör és buggyantott, mikróban!

Bár többnyire szívesen szöszölök a konyhában, néha azonban az idő szűke spórolásra késztet. Ilyenkor kerülnek előtérbe azok a receptek, amelyek percek alatt elkészülnek és mosogatni is mindössze azt kell, amiről (illetve amivel) elfogyasztjuk az ételt. És most nem a szendvicsre gondolok...

tukortojas_900px.jpg

Ezúttal három olyan tojásreceptet mutatok nektek, amelyek egy igazi villásreggelin is megállnák a helyüket. De most komolyan, gondoltátok volna, hogy lágy-, tükör- és buggyantott tojást is készíthetünk a mikróban, ráadásul alig 1-2 perc alatt?

Amúgy - bár sokan ellenzik - rengeteg követője van manapság a mikrós gasztronómiának; a könyvesboltokban rengeteg szakácskönyvet találni, kifejezetten ebben a témában. De lássuk, hogyan is készíthetünk percek alatt tökéletes tojásreggelit a mikróban:

Én egyébként úgy vagyok vele, ha tehetem, inkább a hagyományos eljárásokkal készítem az ételeket, de botorság lenne teljesen elfordulni a modern technológiáktól. Ezekkel a megoldásokkal ugyanis rengeteg időt és némi energiát is megspórolhatunk. Egy lágytojás például percekig készül a gázon, az elhasznált vízről nem is beszélve, míg a mikróban alig egy perc alatt megvan.

Amúgy emlékeztek még a filléres bögrés süti receptre, amit szintén mikróban lehet elkészíteni? Egy próbát az is mindenképp megér!