Így rejtsd el a betörők elől az értékeidet

Annál nagyobb pénzkidobás nincs, mint mikor már meglévő cuccainkat kell pótolnunk, és újra megvásárolnunk. Ugyan jobb, ha pénzt csak a bankban tartunk, ha mégis lenne otthon, jó lesz azt is eltenni szem elől. Pénz és hasonló apróságok elrejtésére mutatok most egy-két tuti tippet.

Vágj lyukat az ajtóba

Ha a lakásunkban van fa ajtó, lyukat fúrhatunk a tetejébe. Akkorát kellene fúrni, amibe belefér egy apró hengerdoboz. Ebbe aztán tehetünk némi készpénzt, USB-s adathordozót a titkos vagy fontos adatainkkal, vagy kulcsot. Nincs sok hely, de talál a legszükségesebbeket eldughatjuk így.

ajtosp1.jpg

ajtosp2.jpg

ajtosp3_1.jpg

Képek: Makezine.com

Kertes házban elásós

Egy széles szájú flakon tetejére kell ragasztanod egy követ. Ez lesz a fogója a tartókádnak, amibe szintén rakhatsz némi pénzt, apró értéktárgyakat. Vízálló lesz és ha több kavicsot szórsz e mellé a kavics mellé, fel sem tűnik senkinek, hogy ott van valami.

 kavicssp.jpg

Kép: Zakkalife

Polcnak álcázott doboz

Úgy néz ki, mint egy tömör masszív fa polc, pedig valójában üreges, le lehet nyitni az alját. Itt nagyobb a tér, több dolgot rejthetünk el.

 polcsp1.jpg

polcsp2.jpg

Képek: Instructables.com

A kép mögötti ékszerdoboz

Talán ez a „legátlátszóbb” trükk, mégis érdemes volt vesződni vele, mert így drága Spurinám ékszerei biztonságban vannak. Legalábbis nincsenek annyira szem előtt, mintha a komódon lévő dobozban lennének. Íme:

 kepsp1.jpg

Kép: Designsponge

Kérdés persze, hogy mindezek mennyire lesznek titkosak most, hogy megosztottam veletek…