Ezért ne dobd ki a parafa dugót

Ha legközelebb bulit rendeztek, akkor nehogy kidobjátok a borosüvegek dugóját! A legjobb spórolás, amikor valami olyat tudunk hasznosítani, amit mások a szemetesbe dobnának. Mutatom, hogyan dobhatjuk fel a lakást, vagy készíthetünk akár egyszerűen ajándékot parafa dugóból.
paradadugo_spurman.jpg

Alátét

Először bizonyosodjunk meg arról, hogy nem műanyagból készült-e egy-egy dugónk, majd vágjuk félbe azokat. Az igazi parafa dugó rendkívül jó hőhatással bír, ezért tökéletes edényalátétet készíthetünk belőle. A félbevágott darabokat ragasszuk össze négyzet vagy kör alakban és már készen is vagyunk. Ha kisebb méretben készítjük el, akkor pohár alátétnek is használhatjuk.

Tűpárna

A nagyobb darabokból, esetleg egy pezsgősüveg dugójából könnyen készíthetünk tűpárnát. Még barkácsolnunk sem kell, csupán kössük át egy szép szalaggal és már használhatjuk is.

Üzenő tábla

Hosszában vágjuk félbe a parafa dugókat és ragasszuk egy sima felületre, akkora méretben amekkorára szükségünk van. Tegyük a konyhába vagy az előszobába és már jöhetnek is a tűvel rászúrt üzenetek, vagy képeslapok.

Pecsét

Egy sinccerre, némi óvatosságra és egy kis kreativitásra van szükségünk. Faragjuk ki a parafa dugó végéből a kívánt formát, esetleg betűket. A gyerekek máris pecsételhetnek, amennyit szeretnének.

Ültetőkártya

Ezt az ültetőkártyát mindenki meg tudja csinálni. Csupán be kell vágnunk hosszában a dugókat és már illeszthetjük is bele a keményebb papírból készült névkártyát, az alját pedig vágjuk egyenesre. Használhatjuk nagyobb összejövetelekkor, de akár egy közös családi ebédnél is.