Ezek a legspúrabb húsvéti receptek és locsoló váró finomságok

Ma két szuperspúr receptet mutatok nektek, amelyekkel mindenkit elbűvölhettek.

Kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg finom és 20 dkg rétes liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojássárgája
  • 1 tojássárgája pici tejjel kikeverve a tetejére
  • 1 mokkáskanál só
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő tejben felfuttatva
  • 10 dkg olvasztott vaj

Gyúrjuk össze az alapanyagokat, majd a legvégén dagasszuk bele az olvasztott vajat is. Aki kívánja, tegyen bele egy kis mazsolát is. Takarjuk le és kelesszük a  tésztát a duplájára 1 óra alatt. Majd osszuk annyi részre, ahány ágú fonatot szeretnénk készíteni.

Annak érdekében, hogy igazán profi kalácsot készítsünk, mutatok egy videót is amivel megtanulhattok hatos fonatot készíteni.



A fonás után további fél órát hagyjuk pihenni a kalácsot, majd kenjük meg tojássárgájával a tetejét, utána megint várjunk vele picit amíg megmelegszik a sütő. Ezután ismét kenjük meg a tetejét, és ha dekorálni szeretnénk, szórjuk meg jégcukorral attól nagyon mutatós lesz. Süssük aranybarnára 180-200 fokon.

A következő pedig egy igen egyszerűen elkészíthető locsoló váró finomság:

Töltött tojás

Hozzávalók:

  • 8 tojás (attól függ, mennyi locsolót várunk)
  • bors
  • mustár
  • majonéz
  • tejföl
  • friss petrezselyem zöld

Nincsen más dolgunk, mint a tojásokat keményre főzni (forrástól számított 10 perc). Majd gyorsan hideg víz alá tenni, leszedni a héját és hosszában félbevágni. Ezután óvatosan vegyük ki a tojások sárgáját és tegyük egy keverőtálba. Adjunk a tojássárgájához a hozzávalókat úgy, hogy a krém kemény maradjon. A végén még keverjük hozzá a felvágott friss petrezselyem zöldjét, majd töltsük vissza a kapott masszát a tojásokba.

Ez már önmagában is nagyon finom és jól néz ki, azonban ha szeretnék akkor egy kis borssal és retekkel még felturbózhatjuk a külsejét. Retekből vannak a fülek és a farok, a szem és az orr pedig borsból (ezt azért ne együk meg egyben).

egerjo.jpgA recepteket a mindmegettéről spúrkodtam, remélem kipróbáljátok és mindenkinek ízleni fognak a filléres finomságok.