Ezek a legspúrabb húsvéti receptek és locsoló váró finomságok
Ma két szuperspúr receptet mutatok nektek, amelyekkel mindenkit elbűvölhettek.
Kalács
Hozzávalók:
- 50 dkg finom és 20 dkg rétes liszt
- 3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 3 tojássárgája
- 1 tojássárgája pici tejjel kikeverve a tetejére
- 1 mokkáskanál só
- 3 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő tejben felfuttatva
- 10 dkg olvasztott vaj
Gyúrjuk össze az alapanyagokat, majd a legvégén dagasszuk bele az olvasztott vajat is. Aki kívánja, tegyen bele egy kis mazsolát is. Takarjuk le és kelesszük a tésztát a duplájára 1 óra alatt. Majd osszuk annyi részre, ahány ágú fonatot szeretnénk készíteni.
Annak érdekében, hogy igazán profi kalácsot készítsünk, mutatok egy videót is amivel megtanulhattok hatos fonatot készíteni.
A fonás után további fél órát hagyjuk pihenni a kalácsot, majd kenjük meg tojássárgájával a tetejét, utána megint várjunk vele picit amíg megmelegszik a sütő. Ezután ismét kenjük meg a tetejét, és ha dekorálni szeretnénk, szórjuk meg jégcukorral attól nagyon mutatós lesz. Süssük aranybarnára 180-200 fokon.
A következő pedig egy igen egyszerűen elkészíthető locsoló váró finomság:
Töltött tojás
Hozzávalók:
- 8 tojás (attól függ, mennyi locsolót várunk)
- só
- bors
- mustár
- majonéz
- tejföl
- friss petrezselyem zöld
Nincsen más dolgunk, mint a tojásokat keményre főzni (forrástól számított 10 perc). Majd gyorsan hideg víz alá tenni, leszedni a héját és hosszában félbevágni. Ezután óvatosan vegyük ki a tojások sárgáját és tegyük egy keverőtálba. Adjunk a tojássárgájához a hozzávalókat úgy, hogy a krém kemény maradjon. A végén még keverjük hozzá a felvágott friss petrezselyem zöldjét, majd töltsük vissza a kapott masszát a tojásokba.
Ez már önmagában is nagyon finom és jól néz ki, azonban ha szeretnék akkor egy kis borssal és retekkel még felturbózhatjuk a külsejét. Retekből vannak a fülek és a farok, a szem és az orr pedig borsból (ezt azért ne együk meg egyben).
A recepteket a mindmegettéről spúrkodtam, remélem kipróbáljátok és mindenkinek ízleni fognak a filléres finomságok.