Tízezreket spórolhatsz, ha Te is így bankolsz

Felmérések szerint évente 16 ezer forintot spórolhatnak azok a spúrok, akik legalább bankon belül mernek számlacsomagot váltani. Mivel az átlag magyar öt évente vált számlát, így ez a megtakarítás akár 80 ezer forint is lehet.

bankrablas_570px.jpg

Képzeld el, spurcikám, mi lenne, ha nemcsak bankszámlát, de még bankot is váltanál! Megmondom: még ennél is többet spórolhatnál!

Jó tudni, hogy ma már egyre könnyebben válthatunk bankot. Sok esetben még a fiókba sem kell bemenni, mert házhoz jön a futár, akinél aláírhatjuk a számlaszerződésünket. Persze azt sem árt megtalálni, hogy melyik bank ajánlata a legolcsóbb. Erre már több, szakosodott kalkulátoroldalt találunk, ahol a legolcsóbb számlaajánlat kiválasztása után el is kezdhetjük az igénylést. Ilyen portál például a BankRáció, vagy a Bankmonitor is, de a bankok saját honlapjain is találunk egyedi kalkulátorokat.

Így lehet még olcsóbb a számlavezetés!

Ha nincs elég jövedelmed, hogy igénybe vedd a tényleg olcsó, prémium ajánlatokat, akkor érdemes megfontolni, hogy pénzügyileg (is) „összebútorozz” egy baráttal, rokonnal, házastárssal. Ezzel rengeteg pénzt spórolhattok. Arra viszont érdemes figyelnetek, hogy ebben az esetben csak egyszer élhettek a havi kétszeri ingyenes készpénz felvétel lehetőségével és az összeghatár továbbra is 150 ezer forint lesz.