Így töltsd fel a mobilodat teljesen ingyen

na jó, majdnem teljesen ingyen...

A Lawrence Berkley laboratórium adatai szerint egy átlagos telefon töltés közben 3,68W energiát fogyaszt, és amikor már feltöltött, ez az érték 2,24W-ra csökken.  Tehát amikor éjszaka a töltőn marad (véletlenül) a mobilunk, akkor 8 óra alatt összesen 018kWh elektromosságot pazarolunk el. Ha pedig egy évig minden nap így teszünk, akkor 6,5kWh lesz a feleslegünk.

Egy mobil mobiltöltővel viszont majdnem teljesen ingyen is feltölthetjük a mobilunkat. Ma már néhány ezer forintért beszerezhető ez a praktikus eszköz (amely leginkább hosszabb utazásoknál jön kapóra), amellyel odahaza akár spórolhatunk is. Dugjuk rá az eszközt a számítógépre (jellemzően USB-kábellel lehet ezeket feltölteni), majd erről töltsük fel később a mobilunkat.

Így ha el is felejtenénk lehúzni a töltőről este a mobilunkat, az legalább nem zabálja majd egész éjjel a hálózatról az áramot.

Bár tény, hogy nem ebből az összegből fogunk meggazdagodni (számítások szerint az éves szinten megspórolt energia pontosan egy kád forró víz felmelegítéséhez elegendő), de ne feledjétek:

SOK KICSI SOKRA MEGY!

Sokakban merül fel, érdemes-e a kocsiban tölteni az elektronikus kütyüket. Nekik üzenem, az autóknak a legkevésbé sem hatékony az energiaátalakító rendszere. A gázolajban lévő kémiai energiát elektromos árammá alakítani roppant gazdaságtalan és a hibrid autók sem hoznak sokkal jobb eredményt. Az autó által termelt elektromos áram hétszer olyan drága, mint a hálózati.