Filléres mirelit pizza házilag

Bárkivel előfordulhat, hogy mindössze egy mirelit pizzára futja vacsira az idejéből és energiájából. De ahogy Spurina, úgy egyik vérbeli spóroló sem engedheti meg magának, hogy feleslegesen költekezzen, amikor lusta főzni.

Amerikai barátném fejéből pattant ki az az ötlet, hogy csináljuk meg mi magunk a fagyasztott pizzát jó előre, így jóval olcsóbban megússzuk, mintha megvennénk a boltit, amin szinte semmi nincs három szeletke sonkán és egy marék sajton kívül. Például van olyan vegetáriánus mirelit pizza, ami 900 forint. Pedig még hús sincs rajta! Egyébként 400 és 1000 forint közötti árakon található a legtöbb gyorsfagyasztott pizza. Ennél mi tuti olcsóbban kihozzuk, arról nem is beszélve, hogy azt teszünk rá, amit csak akarunk!

pizza_sp.jpg

1. lépés: Készítsük el a tésztát, itt egy példarecept. Nyújtás után külön süsd elő a tésztát/tésztákat 3-5 percig, 230 fokos sütőben.

2. lépés: Várd meg, míg teljesen kihűlnek a pizzatészták, majd készítsd el őket ízlés szerint. Filléres sűrített paradicsommal (már 80 forintért is lehet kapni), vagy igazi paradicsommal (bár ezt inkább nyáron érdemes, amikor a paradicsom olcsóbb, és még íze is van). Jöhetnek a zöldségek, vagy a sonka, szalámi, vagy kolbász és a sajt.

3. lépés: Tedd a pizzákat sütőpapírra, és fagyaszd le. Így, minden borítás nélkül.

4. lépés: Amikor a pizza fagyott, vedd ki és fóliázd le alaposan. Ezután ragaszthatsz rá kis cetlit azzal, milyen feltét van a pizzán.

5. lépés: Alufóliázd le a pizzát! Így megóvod attól, hogy kiszáradjon.

6. lépés: Ha megéheztél, kapd elő és süsd meg! 290 fokon, vagy olyan hőmérsékleten, amin általában pizzát sütsz. 8-10 perc elég kell, hogy legyen, piruljon a sajt, és legyen középbarna a tészta széle. Már eheted is!

A házi fagyasztott pizzáidat azért 3 hónapnál tovább ne tartsd a mélyhűtőben. Mindig készíts annyit, amennyi elfogy ennyi idő alatt előreláthatólag.