Íme néhány filléres trükk, hogy rendben legyen a tűzhelyed

A tűzhely felszínére odaégett ételmaradékot letörölgetni nem egy hálás feladat, nem is szereti csinálni senki. Az égők környékén megtapadt kosz, a napokkal korábban odaszáradt olaj, a kifolyt mártás azonban nem keltik egy rendezett háztartás képét, így érdemes minél előbb letakarítani őket. Nem baj, ha nincsenek otthon áruházban kapható tisztítószerek, hiszen otthon is fellelhető eszközökkel is tisztán tarthatjuk tűzhelyünket.

Fehér ecet

A mindenre jó fehér ecet nem fog csalódást okozni. Öntsünk kicsit egy palackba és spricceljük fel a tűzhelyre. Ezt követően hagyjuk 20 percig állni, majd töröljük tisztára.

A makacs massza eltüntetéséhez először szórjunk rá egy kis bóraxot vagy szódabikarbónát, és utána spricceljük fel az ecetet a területre. Hagyjuk 15-30 percig állni, majd egy nedves papírtörlővel, esetleg egy puha szivaccsal töröljük le.

Szódabikarbóna és törülköző

Bőségesen szórjuk meg a tűzhelyet szódabikarbónával, közben pedig áztassunk be néhány rongyot, esetleg törülközőt meleg, szappanos vízbe, majd ezeket tegyük a koszos felületre.

Borotvapengés kaparó

Valószínűleg találsz ilyet a szerszámos dobozban vagy a garázsban. Teljesen jól használható az odaszáradt ételek eltávolítására. Permetezz először a tűzhely felületére, majd óvatosan kapard le az odaégett ételt és az egyéb törmelékeket.

Növényi olaj

Ez talán elsőre ellentmondásosan hangzik, de a növényi olaj valójában feloldja a zsíros foltokat. Tegyél olíva- vagy más növényi olajat egy papír törlőkendőre és töröld le vele a zsíros területet. Megpróbálhatod ezt a gombokon, a szagelszívón és a kezelőpanel felületén is.