Meglepő trükkök a kiskertben: ennyi mindenre használhatod a szódabikarbónát

Olcsó, könnyen beszerezhető, és ártalmatlan a környezetre. Ez a szódabikarbóna, amit ezentúl biztos, hogy nem csak a konyhában fogsz használni, hanem a kiskertben is beveted majd. Íme 5 tipp, hogy pontosan hogyan is használd.

szodabikarbona570.jpg

1. A kerti bútorok tisztán tartása

Adjunk fél csésze szódabikarbónát és egy evőkanál mosogatószert négy liter meleg vízbe. Vegyünk egy szivacsot, és tisztítsuk meg a kerti bútorokat az oldattal, majd öblítsük le őket tiszta vízzel. Ezzel az egyszerű módszerrel gyorsan megszabadulhatunk a kosztól és a portól.


2. Megszabadít a meztelencsigáktól

Ha már tényleg eleged van a meztelencsigákból, és meg akarsz szabadulni tőlük, szórj rájuk közvetlenül szódabikarbónát. De óvatosan, csak a kártékony puhatestűt hintsd meg vele, a környező növényekre ne jusson!

3. Vágott virágokhoz

Ahhoz, hogy sokáig frissek legyen a vágott virágaink, tegyünk egy teáskanál szódabikarbónát a vizükbe.

4. Lisztharmat elleni szer

A lisztharmat súlyos problémákat okoz a kertekben esős, párás időben. A betegség számos növényt érinthet, de a rózsát, a tököt és az uborkát különösen károsítja. Keverjünk jól össze egy evőkanál szódabikarbónát négy liter vízzel, egy evőkanál étolajjal és egy evőkanál folyékony mosogatószerrel, majd töltsük kézi permetezőbe. Használjuk hetente, és a kijuttatásnál kerüljük a napos, meleg órákat.

5. Kéztisztító kerti munka után

A benedvesített kezünkről szódabikarbónával ledörzsölhetjük a kerti piszkot, de mindig alaposan öblítsük le, miután megtisztítottuk a kezünket.

Ha kíváncsi vagy a többi tippre is, kattints a Kiskertblogger oldalára