Tuti tippek, hogy mire használd a tojáshéjat a kertben

Ha legközelebb tojást eszel, ne dobd ki a héját a kukába, ugyanis ha van kerted, és kertészkedsz is, nagy hasznát veheted. Összeszedtünk három érdekes tippet, mire is használhatod a tojáshéjat a kertben.
tojashej570.jpg
1. A csigák elrettentése

A hideg, nedves idő hatására általában megjelennek a csigák a kertekben. Sok esetben pont akkor jönnek, mikor növényeink már kicsíráztak, így gyakran megrágcsálják a leveleket. A durvára őrölt tojáshéjjal jól tudunk harcolni ellenük, mert irritálják a csigák puha testét. Csak szórjuk meg a talajt a tojáshéjjal a veszélyeztetett növények körül, és ismételjük ezt meg az esőzések után is.

2. Ásványokkal látja el a talajt

A tojáshéj nemcsak a paradicsom, paprika és tojásgyümölcs növények körüli talajon lehet hasznos. A tojáshéj magasabb ásványi anyag tartalma miatt nagyszerű adalék lehet a talaj számára. Az elegendő kalciumszint a talajban, biztosítja az egészséges növényi sejteket. A tojáshéj kalciummal, magnéziummal, és más ásványi anyagokkal látja el a talajt. Az egyensúly a kulcsa mindennek.

3. Komposzt

A tojáshéj egy nagyon jó összetevője lehet a komposztnak. Érdemes megtisztítani, kiszárítani, és összetörni használat előtt, mert így gyorsabban lebomlik majd.

Ha kíváncsi vagy a többi tippre is, kattints a Kiskertblogger oldalára!