Ezeket a növényeket ne ültetsd egymás mellé, SOHA!

A legtöbben talán bele sem gondolunk abba, hogy nem feltétlenül jó véletlenszerűen ültetnünk egymás mellé a különböző zöldségfajokat. Vannak ugyanis olyan növénypárok, amelyek nem érzik jól magukat egymás társaságában. Íme 3 növény, amelyeket soha ne ültetsd egymás mellé a kertedben.

krumpli570.jpg

1. Burgonya és paradicsom

A növekvő paradicsomot és burgonyát ugyanaz a penészgomba támadhatja meg, így ha egymás mellé ültetjük őket, a betegségek könnyebben terjednek egyik fajról a másikra. A burgonyát is, és a paradicsomot is egyaránt szereti a krumplibogár, ezért ha az egyiken megjelenik, biztos, hogy rövid időn belül a másik fajon is találkozhatunk vele.

2. Káposztafélék és szőlő

 A szőlő közelébe vetett káposzta magvak, nem tesznek jót a bornak. A szőlőnek ugyanis savanyúbb lesz az íze, ha valamilyen káposztafélét ültetünk a közelébe. Így a bor íze is rosszabb lesz, ezért ha finom házi bort szeretnénk inni, kerüljük a káposztafélék ültetését.

3. Paprika és bab

A paprika és a bab is fogékony az antraknózis fertőzésekre. Így ha valamelyik növény megkapja ezt a betegséget, akkor könnyen fertőzött lesz a mellé ültetett másik növény is.

 

Ha a többi növényre is kíváncsi vagy, kattints a Kiskertblogger oldalára!