Folyton berohad a zöldség a hűtőbe? Itt a tuti tartósító módszer

A havi kiadásaink jelentős része ételre megy el, sokszor a kidobott ételek miatt költünk többet, mint kellene. Összeszedtünk három tartósítási trükköt, amivel neked is több maradhat a zsebedben hónap végén.shutterstock_324741074.jpg

  1. A bolt hűtőpolcain általában elől találjuk a közelebbi lejáratú termékeket, a hosszabb ideig fogyasztható ételeket pedig hátra töltik fel a bolti dolgozók. Ha pedig hosszabb lejáratú ételt veszünk, akkor kisebb az esélye, hogy ki kell majd dobni azokat, mivel már nem fogyaszthatóak.
  2. Kevesebb előkészített áru vásárlásával is sokat takaríthatunk meg. Burgonyából a pucolatlan nagyságrendekkel olcsóbb, de például a felkockázott húsért is extra összegeket hagyhatunk a boltban. Ha találunk egy jó hentest, akkor ott akár elő is készítik nekünk a húsunkat.
  3. Nagy mennyiségben érdemes vásárolni, ha valami akciós, de zöldségeknél kicsit bonyolult lehet ezek tárolása. Egyes ételeket azonban alufóliába csomagolhatunk, így akár hetekig eltarthatjuk, arra azonban ügyelni kell, hogy legyenek teljesen szárazak ezek a zöldségek. A brokkolival, káposztával, zellerrel, répával és hagymával érdemes kipróbálni ezt a technikát.