Ints búcsút a herpesznek: ezek a legjobb házi praktikák

Akinek szokott lenni herpesze az tudja, mennyire nehéz tőle megszabadulni. Napokba sőt, hetekbe telik mire magától eltűnik a borzadalom. A herpesz elleni gyógyszerek azonban méregdrágák, ráadásul ha nincsenek éppen kéznél, mikor kezdődik a herpesz, akkor nem is feltétlen hatásosak. Van azonban néhány házi praktika, amit érdemes lehet bevetni, hogy minél előbb eltüntesd a szájadon lévő herpeszt.

spuri_herpesz.jpg

Fogkrém

Nekem ez az egyik legjobban bevált módszerem. A fogkrém nem csak a pattanások leszárításában, de a herpesz gyors eltüntetésében is sokat segíthet. Viszont nem néz ki túl jól, amikor egy nagy fehér paca kerül a szánkra, ezért a fogkrémes herpesz szárítást érdemesebb inkább éjszakára hagyni.

Pálinka

Igazából bármilyen erősebb alkoholtartalmú itallal, vagy akár arcszesszel is érdemes próbálkozni. Előre szólók, hogy nagyon fog csípni, mikor bekend vele a herpeszt, de sokat segíthet a gyorsabb eltüntetésben.

Almaecet

Ha nincsen otthon pálinka vagy arcszesz, akkor érdemes lehet egy vattapamacs vagy akár egy fülpiszkáló segítségévek almaecettel bekenni a herpeszünket.

Jég

A jeges borogatás akkor segíthet, ha még a bőrtünetek megjelenése előtt az égő bizsergető érzéskor nyomunk a szánkhoz egy jégkockát. Ezzel csökkentjük a vírus aktivitását és akár megúszhatjuk a ronda hólyagokat.