Kertészkedj a konyhában: készíts fűfejet!

Minimális pénzből kivitelezhető, jó móka, ráadásul miközben fűfejet készítünk, játszva tanul a gyerek is. Már a fej elkészítésében aktívan részt vehetnek a kisebbek is, aztán ha elkészült, ők gondozhatják. Minden nap locsolniuk kell, hogy a fű kinőjön, idővel pedig ők maguk igazíthatják meg a fűfej frizuráját egy ollóval.

Amire szükségünk lesz: egy rossz harisnya levágott része, (nem kell nagy darabnak lennie), némi virágföld, fűmag, egy kisebb virágcserép vagy befőttes üveg. A harisnyából vágjunk le egy kb. 15-25 centiméter hosszú részt, és az egyik végére kössünk csomót. Fordítsuk ki óvatosan, szórjunk bele fűmagot, aztán jó alaposan tömjük meg virágfölddel, ügyelve, hogy a harisnya ne szakadjon el.

Készíthetünk neki orrot is. Kétféleképpen is csinálhatjuk: egy kis adag földet harisnyán keresztül elkülöníthetünk és megtekerhetjük körülötte a harisnyát, vagy egyszerűbb, de kevésbé elegáns megoldást választva akár befőttes gumival is könnyen kialakíthatjuk az orrot. Ha ezzel készen vagyunk az alját is jó szorosan megcsomózzuk és beleállítjuk a cserépbe vagy az üvegbe.

Már csak az arc kialakítása van hátra. Vásárolhatunk hobbiboltban pár száz forintért ragasztható szemet, de filccel is kicsinosíthatjuk a fűfejünket. Szájat kivághatunk barkácsfilcből vagy dekorgumiból, ezekből az anyagokból csinálhatunk neki fület is. Ha rendszeresen locsoljuk, 2-5 napon belül elkezd nőni a fűfej haja.