Így készíthetsz fillérekből szép manikűrt

A körmök ápolása és festése a nők egyik alapfeladata. Ellenben nem születik mindenki pofi körömfestőnek, de van néhány szuperegyszerű és persze filléres praktika, amit bárki bevethet.

spuri_kormpk.jpg

 

Körömlakklemosó

A drogériákban már megtalálhatóak a nagyon praktikus szivacsos körömlakklemosók, amik sajnos jóval drágábbak a hagyományos társaiknál. De minek adnánk ki ezekre plusz pénzt, amikor ezt otthon magunk is elkészíthetjük? Kell egy kiürült krémes doboz, majd ezt tömjük tele szivaccsal, amit később jól átitatunk a hagyományos körömlakklemosóval. A lemosáshoz csak bele kell dugni egyesével az ujjainkat a szivacsba és már le is jött a lakk.

korom.jpg

Kép forrása: Indian Beauty Journal

Cellux

Bármilyen mintához, de akár egy francia manikűr elkészítéshez is nagy segítségünkre lehet a sima cellux. Első lépésben kenjük fel az alaplakkot és várjuk meg, amíg megszárad. Erre kell ráragasztani a celluxot – értelemszerűen azt a részt takarjuk le a körmünkön, aminek megtartanánk a színét – majd jöhet a második réteg lakk.

Mix

Nem kell rengeteg lakkot vásárolnod ahhoz, hogy többszínű körmöket készíts magadnak. A színkeveréshez vásárolj egy fehér lakkot és ezt keverd össze különböző mennyiségben az alaplakkal. (Például egy alufólia darab tökéletes keverőtálca lehet.) Minél több fehéret teszel a színhez, annál világosabb lesz az eredmény.

Hullámcsat

A hullámcsatok végén található apró gumis rész tökéletes arra, hogy apró pöttyöket mintázz a körmeidre. Kend a hullámcsat végére a megfelelő lakkot és már festheted is a pöttyöket.