Íme 3 tuti tipp, amivel durván rövidebb lesz a takarítás

Te is utálod a házimunkát?

Vannak olyan szokások az ember életében, amiről nem is gondolnánk, hogy mennyivel megkönnyítenék az életünket, ha elfelejtenénk őket. Ezekből gyűjtöttem össze nektek néhányat, ha elfelejted őket, akkor máris értékes perceket spórolhatsz a takarításon, a felhasznált takarítószerekről nem is beszélve. shutterstock_226006051.jpg

Nem húzod el a zuhanyfüggönyt

Ha a zuhanyfüggönyt elhúzva hagyod, akkor könnyen megül rajta a penész, különösen télen, amikor a fürdőszoba lassabban szárad fel. 

Csak egyfajta takarítószert használsz

Érdemes többféle tisztítószert használni egy felületen, a látható piszokra ugyanis jellemzően más szer a megfelelő, mint a felület fertőtlenítésére, fehérítésére. A mosogatót például érdemes először vízkőmentesíteni és utána fertőtleníteni. 

Felhalmozod a régi újságokat

A régi újságokat, magazinokat csak kivételes esetekben olvassuk újra, pedig sokan (pl: én is) felhalmozom őket. A felstócolt magazinok viszont kiváló porfogók, ami a lakás porosodását is megkönnyíti és a takarítást megnehezíti. A legjobb, ha a friss példány megérkezésekor a papírgyűjtőbe továbbítjuk az előző heti/havi példányt.