Négy tuti tipp az olcsó repjegyekhez

A családdal szeretünk repülővel utazni a nyaralásra, mivel a legközelebbi tengerpart legalább 7 órás autózásra van, ezért az igazi kikapcsolódás nekünk az, ha nem egy félnapos autóúttal kezdődik és végződik. Az olcsó repjegy lefoglalásához viszont nem árt körültekintően foglalni. Azt persze talán mondani sem kell, hogy kizárólag fapadossal utazunk.gettyimages-94874341.jpg

  • A legolcsóbbak a last minute jegyek, ezért, ha egyedül utazunk és mindegy, hogy pontosan mikor/hova, akkor így foglaljunk. 
  • A családosok persze ezzel a trükkel nem tudnak élni, nekik minél előbb érdemes lefoglalni a helyet, vagy megvárni az adott társaság évfordulóját, mivel ilyenkor nagy leárazások vannak. Persze másfajta akciók is vannak, a legutóbb például a Brexitnek köszönhetően találhattunk 3-4 ezer forint körüli jegyeket az egyik légitársaságnál.
  • Egy hosszabb útra valószínűleg nem férünk be a felvihető, ingyenes poggyászokba, ezért csomagot is fel kell majd adnunk. Ahelyett viszont, hogy több, kisebb bőröndöt adunk fel, inkább az egész család csomagját préseljük be egy vagy legfeljebb két nagybőröndbe. 
  • Mindig figyeljünk a bőröndök súlyhatárára és méreteire, a túlméretes vagy túlsúlyos csomagokért ugyanis helyben plusz pénzt kell fizetni.