Tipp a zsaruktól: címkézd fel a gyerekedet!

Nagyot ment a közösségi médiában a kaliforniai Clovis város rendőrségének napi tippje, melyben azt javasolják a szülőknek, hogy mielőtt tömegrendezvényre viszik gyermekeiket, fessék rá saját elérhetőségüket a gyerek karjára.

Az Egyesült Államokban elég profin használják az állami szervek a közösségi médiát, de még közülük is kitűnt az elmúlt napokban Clovis város rendőrsége. Több mint 21 ezren osztották meg azt a felhívásukat, hogy a szülők írják rá gyermekeik karjára saját elérhetőségüket, majd rögzítsék is a felírtakat vízálló, folyékony kötszerrel, mielőtt közösen tömegrendezvényre indulnának.

Ennek segítségével – véli a rendőrség – nagyban segíthetik azon becsületes megtaláló munkáját, aki épp egy elkeveredett lurkót próbál visszajuttatni potenciálisan kétségbeesett szüleihez.

13413738_1091862994190715_6310332705202646431_n.jpg

fotó: Clovis Police Department, California Facebook

Hasonló helyzetekben egyébként segítséget nyújthat – bár felvet némi személyiségi jogi kérdéseket – ha kutyáinkhoz hasonlóan megchipeltetjük gyermekeinket, vagy konzervatívabb megoldásként elég lehet szimplán pórázon tartani őket.