Nem is gondolnád, mi mindre jó a jégkockatartó

Végre megérkezett az igazi nyár, a hétvégén akár már 35 fok is lehet. Ilyenkor pedig szinte minden háztartásban előkerülnek a jégkockatartók. Ezt pedig a jég készítésén kívül még egy csomó minden másra is használhatjuk. Itt vannak a legjobb tippek.

jegkocka_spurman.jpg

Kávé

A jégkockatartóba víz helyett akár kávét is önthetünk. A kávét pedig azért jó lefagyasztani, mert így, amikor a legközelebb szeretnénk inni egy jegeskávét, akkor a jég helyett kávékockákkal tudjuk felturbózni.

Mini fagyi

A gyerekek imádni fogják, ha valamilyen gyümölcslevet fagyasztasz le a jégkockatratóban. Tegyél bele néhány gyümölcsöt is és akkor abba még egy apró pálcikát is beleszúrhatsz.

Szósz

Maradt egy kis szósz vacsoráról? Nem kell kidobnod, fagyaszd le a maradékot a jégkockatartóban, így azt legközelebbi főzésnél felhasználhatod.

Bor

A maradék bort is le tudod fagyasztani a jégkockatratóban. Így a legközelebb, amikor egy kevés borra lenne csak szükséged a főzésnél, akkor csak vegyél elő ebből pár kockát.

Festéktartó

Nem kell tovább a tökéletes festéktartót keresned. Ha a gyerekek legközelebb temperával szeretnének festeni, adj nekik egy jégkockatartót, abban tuti nem keverednek majd össze a színek.