Filléres arcpakolások: ezekkel legalább öt évet letagadhatsz

Az egészséges és fiatalos archoz elengedhetetlen a tiszta és hidratált bőr. Ezekhez a filléres pakolásokhoz a vízen kívül csak egyetlen hozzávaló szükséges. Ráadásul mindent megtalálsz a konyhádban.

Ha száraz az arcbőröd akkor a répás csodamaszkot próbáld ki. Főzz puhára néhány répát, és törd pépessé. Ha nincs botmixered, egyszerűen villával is megteheted. A megtisztított arcodra tegyél gézlapokat, és erre tedd a pépet. Ha úgy egyszerűbbnek találod, akkor kend a gézre a répát és azt tedd fel a bőrödre. Hagyd rajta 20 percig, utána mosd meg az arcodat langyos vízzel.

repa.jpg

A tejporos maszkot este érdemes megcsinálni a zsírosabb bőrűeknek. Elég egy kávéskanálnyi tejpor, ezt keverd el meleg vízben. Ne legyen túl híg, ennél is a pépes állag a cél. Ezt masszírozd bele az arcodba, és ne mosd le, csak a felesleget töröld le vattával. Reggel mosd meg az arcodat hideg vízzel. 

Ha normál típusú az arcbőröd, főzz pépessé két evőkanálnyi kamillavirágot, és miután kihűlt, kend az arcodra. Majd mosd le 15-20 perc múlva meleg vízzel.